Puslespil

Hos Puzler finder du puslespil med danske motiver. Alle vores puslespil leveres med 1000 brikker, et postkort og en folder med en beskrivelse af byen. Køb dit puslespil inden klokken 17.00 - og modtag det allerede i morgen.

Hvad er et puslespil?

Tidligere var puslespil kun en del af velhavende familiers private hjem, fordi det var dyrt tidsfordriv. Selvom der i dag er stor mulighed for at købe puslespil, er det dog stadig de færreste der har tid til at lægge et helt puslespil fra start til ende. Det er desværre blevet overhalet af andet legetøj og af smartphone og fjernsyn.

Puslespillet er en hyggelig hobby og et skønt alternativ til de elektroniske enheder. Man kan samles flere om et puslespil og stille og roligt arbejde sig frem til et færdigt puslespil, eller du kan lave en kop kakao og sætte en lydbog på og så ellers fordybe dig i puslespillets mange sjove former og farver. Puslespillet er altså perfekt til en regnvejrsdag, der ikke indbyder til udendørs aktiviteter. 

Hjernegymnastik med puslespil

Puslespillet startede som et pædagogisk redskab til børn, så de kunne blive undervist i geografi. Et stort kort over verden blev sat fast på et stykke træ og derefter skåret op for at blive samlet igen. På den måde, blev børnenes praktiske viden om verdens lande styrket, mens brikkerne i børnenes hænder styrkede deres forståelse af former og materialer.

Selvom det i dag er mange år siden, at puslespil er blevet brugt til geografiundervisning i skolealderen, kan man faktisk stadig lære noget af at samle puslespil. Særligt i puslespil med små eller mange brikker, vil den finmotoriske koordination blive trænet aktivt, når det bliver samlet. 

Det kræver ligeledes en stor portion tålmodighed at samle et puslespil på 1000 brikker. Det kan tage flere dage at man går og kigger på at sætte én brik korrekt og det styrker tålmodigheden. Tilfredsstillelsen, når puslespillet er lagt færdigt bliver endnu større, når det er samlet over et stykke tid og hjernen virkelig er blevet udfordret. 

Der er forskellige strategier for at samle et puslespil. Du kan starte med den yderste ramme, hvor du skal finde alle brikker med mindst én flad side, du kan starte fra et hjørne af puslespillet og bevæge dig frem på den måde eller du kan samle brudstykker af puslespillet og til sidst samle dem alle sammen. Dette træner din evne til at genkende former, farver og sammenhænge og alt efter hvilken strategi du vælger, vil dine evner i problemløsning blive styrket. Det er en kognitiv overvejelse af hvilken strategi, der bedst kan løse dit problem - og en strategi kan ofte ændre sig i løbet af et helt puslespil. Jo flere puslespil du laver, desto dygtigere bliver du til både at genkende brikkernes former og hvilken strategi, der fungerer bedst.

Store puslespil giver store udfordringer

Jo større et puslespil er, jo længere tid vil det tage at samle det. Alle vores puslespil har 1000 brikker og har en størrelse på 68 gange 48 centimeter. Det betyder, at det kræver en god portion tålmodighed - og plads - at færdiggøre hele puslespillet, men selvom 1000 brikker lyder af meget, vil det være en overkommelig størrelse. 

Vores puslespil har en god blanding af ensfarvede og detaljerede brikker. Vores foto puslespil har smukke motiver i levende farver, men med dem, kommer der også store udfordringer, fordi den blå himmel eller det hvide sand ofte kræver en nærstudering af enhver brik for at placere den korrekt. 

De detaljerede brikker finder som regel sin plads en smule hurtigere, da deres placering ofte afsløres små finurligheder, der er særlige for den brik. Nogle gange, kan det gå meget hurtigt, hvis man finder de samme kendetegn ved mange brikker. 

Vi tilbyder flere forskellige motiver fra byer rundt omkring i Danmark og dermed kommer der også varierende sværhedsgrader. Puslespil som Rubjerg Knude og Blåvand kræver en stor tålmodighed på grund af den blå himmel og det lyse sand, mens vores puslespil fra Aalborg og Skagen som udgangspunkt er en smule lettere at samle, på grund af deres detaljerede motiver.

Kvaliteten af vores puslespil er vi meget stolte af og vi sætter en ære i af laver high-end puslespil. Brikkerne er særligt holdbare og motiverne, der er taget af en professionel fotograf, danner et utroligt smukt motiv at fordybe sig i. Ud over feriebyerne, der står nævnt tidligere, har vi også motiver fra danske storbyer som København, Aarhus og Odense.

De bedste råd til at samle puslespil

Der er ingen tvivl om, at det sagtens kan tage flere dage at samle et puslespil og mange, mange timers grublen over en briks placering kan næsten drive én til vanvid. Herunder har vi samlet nogle ting du skal være opmærksom på og gode råd til at samle et puslespil. 

Ha’ pladsen i orden

Det kan tage et stykke tid at få færdiggjort et helt puslespil, så derfor er det vigtigt at have plads til et fuldt samlet puslespil og at det kan ligge der indtil det er færdigt. Ellers skal du til at flytte rundt på et halvfærdigt puslespil og risikere at det går i stykker.

Hold styr på alle brikkerne

Det værste ved at samle et puslespil er, hvis der til sidst mangler en enkelt brik, der bare er forsvundet for evigt. Derfor er det en god idé at lægge alle brikkerne et sikkert sted - eventuelt i bunden af den medfølgende kasse.

En anden god måde at holde et overblik over alle brikkerne er at sortere dem i farver, former eller typer. Det er lettere at finde en brik, hvis der er et simpelt system i brikkerne.

Ha’ en god belysning

Det er vigtigt at have en god belysning på puslespillet og arbejdsområdet omkring det, så du kan se farverne og detaljerne klart og tydeligt. Men det er ikke den eneste grund til, at det er en god idé - dine øjne har bedst af en god arbejdsbelysning, så de ikke bliver trætte eller tørre. 

Gør brug af motivet på kassen

Hvis ikke man ved hvad man skal samle, kan det være svært at vide hvordan man skal samle det. Derfor er et godt tip at bruge billedet på låget af kassen, så du får en fornemmelse af, hvad du arbejder hen mod.

Bruger du dette tip, kan du med fordel samle kanterne først, så du har rammerne for alle de brikker, der er inden for rammen og du har en fornemmelse af størrelsesforholdene. 

Gratis fragt og dag-til-dag levering

Hos Puzler vil vi gerne have vores puslespil ud til dig så hurtigt som muligt, så du snart kan få glæde af dem. Derfor tilbyder vi dag-til-dag levering, så du kan have dit puslespil allerede dagen efter, hvis du bestiller inden klokken 17.00. Derudover tilbyder vi altid gratis fragt til et PostNord udleveringssted. Så kan du afhente dit puslespil hvor du vil, når du vil og er ikke tvunget af at være hjemme til at hente det. Du kan læse mere om levering og fragtpriser her.

Har du spørgsmål til vores puslespil, forslag til nye motiver eller andet, så er du meget velkommen til at kontakte os. Vi vil altid gerne hjælpe hvor vi kan - både før, under eller efter et køb. Du kan finde vores kontaktoplysninger her, eller skrive til os i livechatten her på siden.

Omtalt her